Vážení přátelé, kronika Černého kovu je zase o něco bohatší. Dnes totiž oficiálně vychází české vydání čtvrtého, a zatím posledního, dílu blackmetalové ságy z pera anglického spisovatele a publicisty Dayala Pattersona! Objednávejte na MetalGate e-shop!

Finální díl knižní blackmetalové série Dayala Pattersona přichází na tuzemský trh. Má podtitul Do propasti

Chtěl ukojit svou zvědavost a udělat si ucelený obrázek o fenoménu, který ho od mládí fascinoval. Tak vznikla kniha Black metal: Evoluce kultu, která Dayala Pattersona natolik pohltila, že připravil hned tři pokračování. Čtvrtý díl, a prozatím poslední, má podtitul Do propasti. Nyní vychází díky nakladatelství MetalGate i v České republice.

„Obsahově navazuje na třetí díl Kult nikdy nezemře. Opět se tedy věnuje především norské a polské scéně a depresivnímu black metalu. Zajímavostí je, že do výčtu kapel Dayal zahrnul i pár výjimek, a to brazilské Mystifier a estonské Loits. V sekci o depresivním black metalu jsou i čeští Trist,“ uvádí Ondřej Šmejkal z MetalGate.

Autor knihu tentokrát pojal formou rozhovorů. A koho konkrétně v Do propasti nalezneme? Kromě výše zmíněných například Helheim, Urgehal, 1349, Vemod, Black Altar, Forgotten Woods, Nocturnal Depression či Blaze Of Perdition. Celkem čtenáři dostanou 21 rozhovorů na ploše 337 stran, přičemž součástí publikace je opět mnoho fotografií.

„Lidé se mě občas ptají: ‚Potřebuje svět více knih o black metalu?‘ Často jsou to publicisti, kteří s nadšením píší o páté nebo šesté generaci klonů Darkthrone/Burzum/Mayhem. Já odpovídám stejně jako na otázku: ‚Potřebujeme více blackmetalových nahrávek?‘ Ano – ale jen tehdy, když jsou to díla opravdu kvalitní a vznikají se zaujetím a vášní. Doufám, že taková je i tato kniha,“ píše Dayal Patterson v předmluvě.

O jejích kvalitách se můžete přesvědčit už nyní. A pokud jste ještě nečetli předešlé díly, které u nás taktéž vydal MetalGate, můžete si rovnou objednat celou sérii, protože všechny knihy byly opět naskladněny. Tvoří graficky sjednocený celek, jenž je bezesporu ozdobou každé metalové knihovničky.

Vychází v předkladu Michala Smolky, v sazbě Radka Doležího a s obálkou Ondřeje Šmejkala


Tisková zpráva | MetalGate e-shop CZ / SK

Video by Woll Design