Vážení přátelé a zvláště pak příznivci černého kovu, dnes oficiálně vychází, ve spolupráci s vydavatelstvím Naše desky, třetí studiový opus "Trpte" jihočeského blackmetalového triumvirátu NĀV, a to ve formátech CD, vinyl a MC! Objednávejte na MetalGate e-shop!

Zmar, běs, špína… NĀV burácí s novou řadovkou Trpte

Blackmetalová vichřice NĀV přichází s novou porcí syrové, nekompromisní a atmosférické muziky. Třetí řadovka má název Trpte, vychází u pražského labelu MetalGate a nabízí deset černočerných kompozic, které žánrovým fanouškům poslouží jako dokonalý doprovod k aktuální pochmurné podzimní atmosféře.

Album se dá zakoupit ve všech formátech, tedy na LP, CD, MC a v digitálu. Vinylové nadšence pak jistě potěší, že na LP deska vyšla hned ve dvou barevných provedeních, a to ve spolupráci s Naše desky.

„Prioritou jsou pro nás vinyly a MC, ale je samozřejmě fajn, že je naše novinka dostupná na všem. Celkově jsem rád, že jsme si s MetalGatem opět plácli. Snad se album vydařilo ke spokojenosti všech, tedy posluchačů, labelu i nás. My jsme rozhodně nadmíru spokojeni!“ říká zpěvák a kytarista Ivan.


O hudebních kvalitách "Trpte" se můžete přesvědčit jako vždy na našem YouTube kanálu, kde pro vás streamujeme celou desku:


Vinyl dává skvěle vyniknout grafické stránce alba, především samotnému obalu, který jde tentokrát jinou cestou než předešlé nahrávky, cestou vizuálního realismu a minimalistického pojetí. Jeho středobodem je plastika, kterou pro kapelu vytvořila sochařka Anna Krninská.

„Obal měl být původně úplně jiný, vázaný spíš ke klipovce než k názvu desky, ale umělec tím pověřený neměl toho času inspiraci a jiné návrhy se příliš neblížily obalu blackmetalové desky,“ popisuje Ivan, který v hlavě nosil nápad, jenž navazoval na předchozí nahrávky NĀV. Smrtci měli na obalu linoryt, Arcizlo malbu, takže se logicky nabízela socha. „Aničku Krninskou, talentovanou sochařku, jejíž díla jsou k vidění v okolí Jindřichova Hradce, v Praze i po celé republice, jsem potkával několik let po barech, tak mě napadlo ji oslovit. Nadšeně souhlasila a po pár lehkých konzultacích jsme si dílo předali a následně ho ze všech možných úhlů nafotili společně s replikou lebky, kterou jsme kdysi koupili a občas vozili na koncerty. S Ondrou Šmejkalem z MetalGatu jsme pak seskládali grafiku.“

Na Trpte se objevuje několik hostů. Tím nejvýraznějším je Veronika Zemanová z Kalle. Dále Václav Slavík z Five Seconds To Leave a Nod Nod a parta přátel kapely ve sborech. Deska hudebně navazuje na skvěle přijaté předchůdce, což znamená, že fanoušci opět dostanou dávku špinavého a běsnícího black metalu.


Tisková zpráva | MetalGate e-shop CD CZ / SK | černý vinyl CZ / SK | oranžový vinyl CZ / SK | kazeta CZ / SK

Digital: | Spotify | Apple Music | Amazon Music | Deezer | Supraphonline

Video by Woll Design