Vážení přátelé, oficiální vydání nového opusu „Trpte“ jihočeského blackmetalového triumvirátu NĀV nás čeká už příští týden, což znamená, že i naše zpravodajství brzy dospěje ke svému závěru. Než se ale tak stane, nabídneme vám ještě druhou ukázku nového materiálu!

Tentokráte se jedná o druhou skladbu, která nese název „Vukojebina“, přičemž kapela se ji rozhodla pojmout jakožto svůj nový videoklip. O jeho realizaci se postaralo studio TripleBackslash.

V tomto případě je z hlediska lyriky nosným motivem dynamika člověka tváří v tvář divočině, k čemuž ostatně jistým kuriózním způsobem odkazuje sám název, coby balkánský vulgarismus označující zapadákov.

Po hudební stránce pak může překvapit přítomnost ženského vokálu, a to jmenovitě Veroniky Zemanové z Kalle a Nod Nod, čímž „Vukojebina“ zároveň představuje prvního z hostů, které NĀV na „Trpte“ zaangažovali. Mezi ty další patří například Václav Slavík z Five Seconds To Leave, nebo členové spřátelených kapel Noise Cowboys, Bad Earth a Serious Music. Za zmínku též stojí, že vokální part jedné ze skladeb si tentokráte střihnul i bubeník NĀV Herm, přičemž se k němu přidaly i jeho ratolesti.

Tak enjoy a více zase příště!