Vážení přátelé, od jisté doby bývá téměř tradicí, že náš ediční plán na daný rok uzavíráme počinem z oblasti literární, a nejinak tomu bude i letos. Na přelomu listopadu a prosince se tak můžete těšit na další knihu, a to z oblasti kapelních memoárů! Ptáte se čí historie to tentokráte byla sepsána pro další pokolení? Odpovíme dvěma slovy: FORGOTTEN SILENCE!

Na české metalové scéně pojem a zároveň z hudebního hlediska jedno z nejméně uchopitelných těles, u jehož tvorby beze zbytku platí přívlastek „osobitý“. Od svého vzniku v roce 1993 tito průkopníci české metalové alternativy vystřídali bezpočet poloh sahajících od death a thrash metalu, přes rock, progressive a psychedelic, až k ambientu nebo dokonce k popu, které zaznamenali na úctyhodné diskografii čítající kolem 20 titulů. Stali se tak svébytným proudem českého metalu, který se neustále vyvíjí, pokaždé dokáže překvapit a nyní dospívá ke svému dalšímu milníku.

Ten ponese název "Diagnóza 19932020: Syndrom zapomenutého ticha" a na více jak 300 stranách nabídne příběh FORGOTTEN SILENCE, zasazený do rámce tvorby a vzniku jednotlivých alb, coby mezníků kapelního života. Kniha je společným dílem autorské dvojice Lukáš Hořínek (redaktor FOBIA webzine) a Alexandr "Krusty" Nováček (frontman FORGOTTEN SILENCE), a pro oba představuje jejich literární prvotinu, které se ovšem zhostili s velkým nasazením i pečlivostí

Všichni fanoušci FORGOTTEN SILENCE tak budou mít skvělou příležitost znovu zažít všechny klíčové momenty příběhu jejich oblíbené kapely. Pro ty, kteří ještě neměli to potěšení, pak není lepšího způsobu, jak se seznámit s fenoménem zapomenutého ticha.

Toliko na úvod naší zpravodajské relace, ve které vám jako obvykle tento titul postupně představíme blíže. Takže zůstaňte na příjmu a více zase příště!