Vážení přátelé, současná situace sice kapelám moc nepřeje, i tak ale není na scéně o pozoruhodné projekty nouze. Čerstvé novinky tu máme například z tábora naší stájové lovecraftovské formace Postcards From Arkham, a to ve formě krátkého filmu "Yidhra", který měl premiéru minulý týden.

Jak vidno z názvu, tento počin navazuje na aktuální desku PFA "Øakvyl" a kromě již zmíněných havířovských uctívačů světů za úhelným prostorem se na něm podílelo i další unikátní umělecké uskupení české scény, a to konkrétně Jeden kmen

Nutno podotknout, že tyto dva těžko uchopitelné umělecké subjekty spolupracují dlouhodobě, takže když vznikala již zmíněná čtvrtá studiovka PFA, která a propos sbírá pozitivní recenze a chválu u neortodoxních posluchačů "divnohudby" , nabízela se tak další příležitost spojit svůj kreativní potenciál. Výsledkem pak byla dvojice skladeb "Proloue" a "Yidhra", sahající žánrově od rituálního ambientu až k black metalu, která celou desku otevírá.

A právě k těmto songům vznikl onen stejnojmenný krátký hudební film, jenž vypráví příběh inspirovaný nejen H. P. Lovecraftem, ale i dystopickými vizemi G. Orwella, čímž došlo ke spojení dvou zcela různých pojetí zla a neodvratnosti do jednoho díla. Ať už je vám bližší kosmická hrůza Necronomiconu nebo děsivý mechanismus totalitní společnosti, neměli byste si nechat tento výtvor ujít.

Zpracování námětu a produkce filmu se ujali společně Frodys - Audiovisual Weird Arts a Ctibor (Jeden kmen).

Tak enjoy a přejeme podivnou podívanou!