Vážení přátelé, je tady druhý díl našeho zpravodajství stran chystané knihy "Bez oslav", tedy oficiální biografie britské gothic/doommetalové legendy Paradise Lost, z pera amerického spisovatele Davida E. Gehlkeho. A právě na něj se dnes zaměříme.

A to proto, že jsme dosud neměli to potěšení, jelikož "Bez oslav" je jeho první knihou, která se dostává k českému metalovému čtenářstvu. Tak tedy:

David E. Gehlke začal o metalu psát v roce 2002, a to nejprve v časopisech Throat Culture, Snaggletooth a Metal Maniacs. Od roku 2007 pak působil jako redaktor jednoho z prvních severoamerických hardrockových a metalových webzinů, Blistering, a to až do ukončení jeho činnosti v roce 2013. Později téhož roku si založil vlastní zin Dead Rhetoric a o tři roky později začal rovněž přispívat do renomovaného portálu Blabbermouth.

Na literární kolbiště vstoupil David Gehlke v roce 2017, kdy sepsal knihu "Damn the Machine", věnovanou historii prestižního německého metalového vydavatelství Noise Records. V roce 2019 pak pokračoval právě oficiální biografií Paradise Lost. Jeho zatím poslední kniha "Turned Inside Out" vyšla v roce 2021 a jedná se oficiální biografii americké deathmetalové ikony Obituary.

David žije v pensylvánském Pittsburghu s manželkou Ashley, dcerou Gemmou a dvěma psy, Gojim a Mochim.

Tak enjoy a více zase příště!