Vážení přátelé, je tady závěr edičního plánu našeho vydavatelství pro letošní rok, a ten jednoznačně patří, obrazně řečeno, všem mocnostem pekelným. Již v polovině tohoto měsíce se totiž můžete těšit na český překlad třetího svazku blackmetalové ságy z pera anglického spisovatele a hudebního publicisty Dayala Pattersona, tentokráte s podtitulem "Kult nikdy nezemře"!

A jelikož do vydání zbývají nějaké tři týdny, nebudeme otálet a zahájíme naše obvykle zpravodajství, ve kterém se na tento titul podíváme blíže. Na úvod si připomeňme, o co se vlastně jedná, a to i pro případ, že byste se s touto knižní sérií setkali pouze letmo, nebo vůbec. Tak tedy, bylo nebylo:

Black metal, coby jeden z úhelných kamenů extrémního metalu, fascinoval Dayla Pattersona již od mládí a fascinovat ho nepřestal ani později coby etablovaného hudebního novináře píšícího pro světoznámá periodika Terrorizer, Metal Hammer, Decibel nebo Zero Tolerance. Aby konečně ukojil svoji zvědavost a udělal si ucelený obrázek o tomto hudebním fenoménu, vrhnul se Dayal na svoji knižní prvotinu, která vyšla v roce 2013 coby vskutku monumentální svazek "Black Metal: Evoluce kultu". Nicméně, black metal má mnoho podob a jedna kniha, byť sebevětší, nedokáže zachytit vše. Následovaly proto ještě další tři díly, přičemž není vyloučeno, že do budoucna se tento počet ještě zvětší.

Tak enjoy a více zase příště!


MetalGate e-shop (předobjednávka) CZ / SK

Video by Woll Design