Vážení přátelé, po nedávných hudebně-literárních fúzích uzavřeme první polovinu našeho edičního plánu pro letošní rok na čistě hudební notu, a to v hájemství alternativního post-rocku. Takzvaně na pořadu dne je totiž "Kontinuum", nová deska domácích náladotvůrců Tengri!

 

Ta přichází dva roky po posledním počinu, splitku "Ur" s libereckými Drom, a šest let po poslední řadové desce "Ekliptika!, přičemž se na ni můžete těšit již příští měsíc, a to ve vinylovém formátu.

Kapela zůstává věrna své hudební vizi instrumentálního post-rocku, takže základními kameny Kontinua budou opět silná atmosféra, velká dávka emocí a téměř koncertní autenticita. Za zmínku rovněž stojí i celková dramaturgie alba, kdy TENGRI seřadili jednotlivé skladby chronologicky tak, jak v posledních letech vznikaly, čímž tak zachytili postupný vývoj celého počinu. Nebo jak říká sama kapela: "Je to takový odraz našich životů."

Pro připomenutí, pražští TENGRI působí na české scéně od roku 2010, přičemž jejich diskografie dosud čítá jedno demo, dvě řadové desky a dvě splitka. Jejich domovským prostředím jsou pak především alternativní proudy domácího undergroundu.

Tolik na úvod našeho zpravodajství stran tohoto titulu, přičemž dalších detailů se jako obvykle dočkáte v následujících týdnech.

Tak enjoy a zůstaňte na příjmu!


Video by Woll Design