Vážení přátelé, gurmáni a požitkáři, dnes je váš velký den, jelikož právě vychází necrokulinářský opus Toma Necrococka a Houbové Marie, tedy jejich Podivuhodná kuchařka, přinášející jedinečný pohled do kuchyně tohoto legendárního muzikanta a jeho věčné múzy! Objednávejte na MetalGate e-shop!

Na 208 stranách najdete recepty na čtvero ročních období, nejrůznější kulinářské rady a postřehy, a rovněž všemožné gastronomické zážitky z Mistrových cest. Jinými slovy… "Necro Cook: Podivuhodná kuchařka Toma Necrococka a Houbové Marie" pobaví i čtenáře, kteří si s kuchyní příliš nerozumí. Abychom citovali samotného Necrococka, čtenáři se "potěší mnoha podivuhodnými hrdinskými příběhy, skvělými obrázky a vášnivou hudbou!"

Ano, tento kulinářský opus má i svoji hudební dimenzi, a to EP "Tafelmusik (Das Vorgericht)" o třech skladbách, které Mistr zkomponoval coby soundtrack k Podivuhodné kuchařce (čímž tak bude součástí tohoto vydání), ale též i coby entreé ke své příští studiové desce.


Necrocock a Houbová Marie otevírají dveře do své provoněné kuchyně. Vydávají jedinečnou kuchařku

Legendární muzikant Necrocock připravil pro fanoušky naprosto originální dárek, který jim (a komukoliv jinému) bezesporu zpříjemní letošní jaro. To bude totiž ve znamení neotřelých pochoutek z mistrovy dílny. Bible metalových gurmánů a požitkářů s názvem Necro Cook: Podivuhodná kuchařka Toma Necrococka a Houbové Marie je tady!

Jak název napovídá, knihu Necrocock sepsal s manželkou. Jejich společné dílo čtenářům nabídne jedinečný pohled do života v Necrocokvile, respektive do tamní kuchyně, kde se vaří s velkou vášní a radostí. „Jsme přesvědčeni, že tato kniha bude v mnohých domácnostech mile přijata nejenom starými mlsouny, ale obzvlášť nastávajícími hospodyňkami a mladými nevěstami, kterým je naše kuchařka určena, a věříme, že jim poskytne mnoho dobrého. Věříme, že naše recepty přinesou do vašich domovů blahobyt a domácí štěstí,“ uvádí autoři.

Těšit se můžete na desítky rozmanitých pochoutek, které doplňují různé zážitky, vtipné postřehy nebo cestovatelské vzpomínky. Jinými slovy…  Necro Cook: Podivuhodná kuchařka Toma Necrococka a Houbové Marie pobaví i čtenáře, kteří si s kuchyní příliš nerozumí. „Potěší se mnoha podivuhodnými hrdinskými příběhy, skvělými obrázky a vášnivou hudbou!“ dodává Necrocock.

Právě hudba tvoří důležitou součást podivuhodné kuchařky. Necrococka kuchařské rejdy rozpálily natolik, že sotva dohodoval, chvátal do nahrávacího studia, aby tvořil takzvanou jídelní hudbu. „Vznikla tak krásná, opalizující nahrávka Tafelmusik (Das Vorgericht). Je poznamenána barokem a umocňuje požitek při hostinách, během nichž se naše jídla budou podávat,“ zdůrazňuje Necrocock.

Tafelmusik (Das Vorgericht) je také možné vnímat jako hudební předkrm před další řadovou deskou, kterou neposedný muzikant chystá.

O grafickou podobu díla se postaral Radek „Onehalph“ Doleží, který je v hudebních kruzích známý spoluprací s kapelou Forgotten Silence. Knihu Necro Cook: Podivuhodná kuchařka Toma Necrococka a Houbové Marie vydává pražské nakladatelství MetalGate, které před dvěma lety vypustilo do světa i Necrocockovu knižní biografii Dělníci kovu I: Necrocock.


Tisková zpráva | MetalGate e-shop CZ / SK

Video by Woll Design