Vážení přátelé, vítejte u třetího listování chystaným českým vydáním artové publikace "Masterpieces 2019" od anglického vydavatelství Heavy Music Artwork, ve kterém opět nahlédneme do dalších dvou galerií.

Pátá galerie, na kterou v knize narazíte, nese název Objev roku, a logicky tak představuje tvorbu takového výtvarníka, který si na metalové scéně teprve buduje renomé, nicméně jeho talent je již nyní předzvěstí zářné kariéry. V případě Masterpieces se objevem předloňského roku stal americký výtvarník Caelan Stokkermans, který má na svém kontě spolupráci např. s Misery Index, Bring Me The Horizon, Cattle Decapitation, Vale of Pnath, Lorna Shore, Echoes of Misanthropy nebo Soreption. Opět se jedná o samouka, který tvoří především digitálně, přičemž kombinuje digitální malbu, fotografii nebo 3D modelování. Krom samotných desek se Caelan Stokkermans věnuje též designu kapelní log a merche, knižním obálkám a ilustracím nebo concept designu. Jeho portfolio si můžete prohlédnout zde.

Šestá galerie pak reflektuje fakt, že metalové desky se v některých případech kromě standardního vydání dočkají i speciální, více či méně výpravné, limitované edice, a právě tu nejlepší za daný rok představuje kapitola Boxset roku. V roce 2019 se tohoto ocenění dočkalo sběratelské vydání dvojalba "War & Peace" americké křesťanské metalové kapely DEMON HUNTER. Autorem tohoto provedení je americké studio Invisible Creature dvojice výtvarníků Ryana a Dona Clarka, které se specializuje mimo jiné na album design, přičemž na předloze se též podílel Josh Foreman, sochař a dlouholetý fanoušek Demon Hunter. Tvorbu Invisible Creature si můžete prohlédnout zde.

Tak enjoy a příště listujeme dále!


Video by Woll Design