Vážení přátelé, pro všechny zplozence domácí blackmetalové scény a sběratele vinylových vydání přináší dnešní soumrak oficiální vydání LP edice druhého studiového opusu "Arcizlo" jihočeského triumvirátu NĀV, a to hned ve dvou barevných provedeních - oxblood červené a klasické černé! Objednávejte na MetalGate e-shop!

Volání fanoušků vyslyšeno! Blackmetaloví NĀV vydávají úspěšné album Arcizlo na vinylu

Debut Smrtci měl výbornou odezvu. Druhé album Arcizlo z roku 2020 pak potvrdilo, že na blackmetalové scéně řádí další velmi zajímavá kapela, která se rychle dere mezi tuzemskou elitu. Nahrávku nyní vydávají jihočeští NĀV také na vinylu!

„Vinyl je nejspíš nejklasičtější formát, zároveň je ale těžké dosáhnout na jeho výrobu. Obě alba jsme proto vydali na kazetách a doufali, že třeba později někdo projeví zájem o vydání LP,“ líčí kytarista a zpěvák Ivarg. „Prvním impulsem pro LP edici Arcizla byl Balda z The Barakos, který nám řekl, že by část vydání zainvestoval. Slovo dalo slovo, přičemž jsme brzy na to oslovili i MetalGate a Naše desky. Obě vydavatelství souhlasila, že do toho půjdou také. Domluva všech stran byla bez komplikací, je radost s nimi spolupracovat.“

Z výše uvedeného vyplývá, že vinylové verzi na svět pomohly hned tři spolupracující labely: MetalGate, Naše desky a The Barakos. Vzhledem ke kvalitám Arcizla bylo jen otázkou času, kdy se tento titul, který fyzicky vyšel pouze na MC, dočká další inkarnace. Album posbíralo pochvalné kritiky široko daleko a jednoznačně potvrdilo, že se NĀV na pouhých dvou deskách podařilo dostat mezi to nejlepší, co český black metal momentálně nabízí,“ říká Ondřej Šmejkal z labelu MetalGate.


O hudebních kvalitách "Arcizla" se ostatně můžete přesvědčit na našem YouTube kanálu, kde jako obvykle streamujeme celé album:


Že nahrávka měla vynikající odezvu, potvrzuje i Ivarg: „Slyšel jsem a četl jen samou chválu, což nám dělá velkou radost. I čtvrté místo v anketě Břitva ve svém žánru potěšilo. Hudba sice není sport, ale jako ocenění naší práce to opravdu zahřeje.“

Album bylo natočeno během roku 2020 v Low Resolution Studio v Jindřichově Hradci, a to v sestavě Ivarg, Hrom a Herm. MC vyšlo 13. září 2020. LP verze tak následuje takřka po roce. Vinyl je k dostání ve dvou barevných vydáních (černá a oxblood červená). Pod grafikou je podepsán Ivarg a autorkou výtvarných motivů je Kera Uno.

Dále je též třeba zmínit, že již zítra proběhne v režii The Barakos ve Slavonicích křest tohoto vydání, čili se určitě stavte!

Tisková zpráva | MetalGate e-shop: oxblood vinyl CZ / SK; black vinyl CZSK