Vážení přátelé, konečně otevíráme náš ediční plán letošního roku, a to hned dvojitým vydáním! Minulý rok jsme končili na literárním poli, letos na něm začneme a vypravíme se do historie jednoho z úhelných kamenů extrémního metalu, žánru plného blasfémie, zla, temnoty a nihilismu. Zkrátka do historie black metalu!

Anglického spisovatele a hudebního publicistu Dayala Pattersona si možná budete pamatovat coby autora oficiální biografie řecké blackmetalové legendy Rotting Christ. Ještě předtím ovšem Dayal sepsal obsáhlou historii globální black metalové scény, která vyšla v roce 2013 pod názvem "Black Metal: Evolution of the Cult" coby Dayalova autorská prvotina, k níž pak v následujících letech připojil ještě tři další díly.

No a právě tuto černočernou ságu vám ve spolupráci s nakladatelstvími Cult Never Dies a Feral House přineseme v českém překladu, s tím, že na první dva díly - "Black Metal: Evoluce kultu" a "Black Metal: Předehra ke kultu" - se můžete těšit už koncem května!

Více o jednotlivých knihách si samozřejmě řekneme v rámci našeho obvyklého zpravodajství, takže určitě zůstaňte na příjmu, pokud chcete vědět více.

Enjoy!