Vážení přátelé, vítejte u druhého dílu našeho zpravodajství stran chystané oficiální historie průkopníků české metalové alternativy FORGOTTEN SILENCE "Diagnóza 19932020: Syndrom zapomenutého ticha". V dnešním díle pro vás máme hned několik záležitostí. Jednak se podíváme na vizuální zpracování tohoto díla, a jednak si přiblížíme jeho obsah.

Zaprvé vám tedy představujeme obálku knihy, jejímž autorem je Radek "onehalph" Doleží, producent, promotér, aktivní muzikant a výtvarník, který je od roku 2012 takzvaně dvorním grafikem FORGOTTEN SILENCE. Z jeho dílny tedy pochází vizualizace aktuálního alba "Kras", živáku "Sonic Voyeurisme", EP "Re:Retro'93", nebo alba "La Grande Bouffe". 


Zadruhé, co se obsahu týče, jádrem knihy je 15 kapitol, vyprávějících dějiny FORGOTTEN SILENCE prizmatem kapelní diskografie, tzn. od debutu "Nameless Forever... The Last Remembrance" z roku 1994 (a samozřejmě co mu předcházelo) až po předloňský "Kras". Aktuálnímu dění v kapele se pak věnuje kapitola 16.

Zajímavostí budiž jistě následující 17. kapitola, jelikož se tato věnuje nástrojovému vybavení a používané aparatuře jednotlivých členů kapely. V závěru knihy pak najdete jednak soupis odehraných koncertů mezi léty 1999 a 2019, a dále kompletní texty všech vydaných skladeb FORGOTTEN SILENCE, navíc s komentářem frontmana Krustyho. Nechybí samozřejmě ani bohatý fotografický materiál.

Pro úplnost ještě dodejme, že předmluvy k Syndromu se zhostil Jan "Johan" Filip, šéfredaktor FOBIA webzinu.

Tak enjoy a více zase příště!