Vážení přátelé, je tady nový měsíc a s ním další zářez v letošním edičním plánu MetalGate Records, který ovšem bude rovnou tuplovaný. Na konci října se totiž můžete těšit na nové desky dvou našich stájových kapel, jmenovitě Six Degrees Of Separation a Arch Of Hell!

V případě SIX DEGREES OF SEPARATION se na vás chystá již sedmé řadové album. Toto ponese název "Old Dogs" a na ploše 12ti skladeb nabídne, obdobně jako její předchůdci, opět ono energické a hlavně osobité pojetí metalu někdy označované jako "metal-soul". Z tematické stránky lze "Old Dogs" brát jako určité bilanční album, ohlížející se za tím, co bylo, reflektující to, co je, a předjímající co bude. Zároveň má deska ale i druhou linku, a to v podstatě hudební esej na téma pomoci jako konceptu, jejího smyslu a významu, a taktéž jejího vnímání. Při poslechu této novinky tedy rozhodně bude o čem přemýšlet.

ARCH OF HELL naopak svému třetímu studiovému počinu dali skoro až dänikenovský rozměr, jelikož jádrem novinky jménem "Arrival" jsou starověké civilizace (zvláště pak ta Egyptská), ovšem v kontextu návštěv bytostí z jiných světů. Soundtrackem této 11 skladeb dlouhé kryptoarcheologické expedice do skrytých kapitol lidských dějin je pak symfo-melodický metal s death metalovými prvky, přesně takový, jak ho u AOH máte rádi.

Dnes tedy startuje naše obvyklé zpravodajství stran obou těchto titulů, opět již tradičními momentkami z podpisu smlouvy, takže určitě zůstaňte na příjmu pro další info.

Tak enjoy a více zase příště!