Vážení přátelé, vítejte u druhého dílu našeho zpravodajství stran chystaného nového opusu „Towards the Great White Nothing“ pražského black-doomového uskupení Voluptas, ve kterém se podíváme především na vizuální stránku tohoto alba.

Tato logicky vychází z motivů jednotlivých skladeb, a tedy pracuje s obrazy zimy a pusté krajiny, nejen coby metafory vnitřní prázdnoty a nutkavých myšlenek člověka, který se v takovéto pustině ocitl, ale současně i coby reflexe údobí, během kterého album vznikalo. Tímto tak „Towards the Great White Nothing“ navazuje na svého předchůdce, který má naopak podzimní vizuální vyznění.

Autorkou ústředního vizuálu je Kristýna Vašíčková, pro kterou se jedná o premiérový počin na poli metalové grafiky. Její angažmá ovšem neskončilo pouze u frontu. Kristýna totiž navíc do bookletu vytvořila pro každou ze skladeb speciální ilustraci inspirovanou jejím textem. Celkový layout a design je pak dílem Vaška Kokeše, který s VOLUPTAS spolupracoval už na debutu „Ved Rums Ende“.


Tolik ve stručnosti k vizualizaci alba. Ještě tu ale máme tracklist, který obvykle představujeme spolu s obalem a nejinak tomu bude i nyní. Na „Towards the Great White Nothing“ se tedy můžete těšit na následujících pět kompozic:

Crystalline Key / Thargelia / Of Gnosis and Agony / Between Terror and Erebus / Desert Twilight

Tak enjoy a příště se pustíme do stránky hudební!