Vážení přátelé, je tady třetí pokračování našeho zpravodajství stran chystaného splitka "UR" liberecké post-metalové veličiny DROM a pražských alternativně post-rockových veteránů Tengri. Dnes ještě zůstaneme u vizualizace, protože nejen obal, ale i celkové výtvarné zpracování si rozhodně zaslouží vaši pozornost.

Začneme ale tam, kde jsme minule skončili, tedy u obalu. Ačkoliv by se totiž mohlo zdát, že působivý ústřední vizuál je dalším z příkladů dnes tak populární digitální grafiky, není tomu tak. Jeho autorka Ma Rie Fišerová ho totiž pojala, co se techniky týče, hezky postaru. Cover je tedy výsledkem kombinace technik linorytu, slepotisku a analogové fotografie, pouze s minimální postprodukcí

A jelikož bude celkový obal v gatefold provedení, mohla Ma Rie tuto kombinaci technik uplatnit i na vnitřních panelech, kde ji navíc doplnila i malbou. I zde se opakuje ústřední motiv přírodních materiálů.

Součástí LP bude i booklet, a ani ten nebude jen tak ledajaký. Bude totiž tištěný na průhledný červený papír, aby tak korespondoval se samotným vinylem, který rovněž bude červený a zároveň transparentní.

Obecně tedy Ma Rie cílila na co nejvíce autentické a zároveň minimalistické zpracování, které z "UR" rozhodně dělá pozoruhodný sběratelský kousek. Níže si můžete prohlédnout několik z dalších prvků použitých při vizualizaci splitka, a finálního provedení se dočkáte již v horizontu několika týdnů.

       

Další informace o albu najdete v aktuální tiskové zprávě zde.

Tak enjoy a více zase příště!