Vážení přátelé, vítejte u třetího listování chystaným českým vydáním artové publikace "Masterpieces 2018" od anglického vydavatelství Heavy Music Artwork, ve kterém opět nahlédneme do dalších dvou galerií.

Pátá galerie, na kterou v knize narazíte, nese název Objev roku, a logicky tak představuje tvorbu takového výtvarníka, který si na metalové scéně teprve buduje renomé, nicméně jeho talent je již nyní předzvěstí zářné kariéry. V případě Masterpieces se objevem loňského roku stal ruský výtvarník Vladimir Chebakov, který má na svém kontě prozatím spolupráci především s kapelami na východoevropské metalové scéně. Krom toho se k němu váže i česká stopa, jelikož právě s Vladimirem Chebakovem navázala spolupráci ostravská death-thrash úderka NAHUM a jeho díla tak najdete na obalu jednak aktuální řadové desky "Within Destruction", tak i chystaná reedice prvního dema "Unhuman". Více z jeho tvorby si můžete prohlédnout zde.

Šestá galerie pak reflektuje fakt, že metalové desky se v některých případech kromě standardního vydání dočkají i speciální, více či méně výpravné, limitované edice, a právě tu nejlepší za daný rok představuje kapitola Boxset roku. V roce 2018 se tohoto ocenění dočkalo sběratelské vydání alba "Phanerozoic I: Palaeozoic" německého progressive/sludge/post-hardcore uskupení THE OCEAN. Autorem tohoto provedení je norský výtvarník Martin Kvamme, který je vysloveným specialistou na netradiční a inovativní obaly hudebních alb (a to i těch mimo metalový žánr), ať už co do formy, či užitých technik, za což získal již mnohá ocenění. Více z jeho tvorby si můžete prohlédnout zde.

Tak enjoy a příště listujeme dále!