Vážení přátelé, máme tu druhý díl našeho zpravodajství stran chystaného českého vydání artové knihy "Masterpieces 2018" od Heavy Music Artwork. Dneškem začínáme listovat uvnitř díla jako takového, jelikož bychom vám rádi představili jeho obsah.

V přiloženém videu se tedy podíváme na první dvě galerie, na které čtenář po otevření knihy narazí.

Ta první nese název "Dílo roku" a představuje jednoduše ten nejlepší metalový obal, který v daném roce vznikl. V případě "Masterpieces 2018" připadla tato pocta obalu desky "Firepower" legendárních JUDAS PRIEST, který vytvořil chilský výtvarník Claudio Bergamin. Ten se ve své tvorbě zaměřuje převážně na sci-fi a fantasy žánr, tudíž není divu, že na jeho tvorbu narazíte i mimo hudební scénu, a to například na obálkách knih o kryptozoologii nebo paranormálních jevech. V rámci metalu má Claudio Bergamin na svém kontě spolupráci např. s Accept, Battle Beast, Arjenem Lucassenem či Robem Halfordem. Více z jeho tvorby si můžete prohlédnout zde.

Druhá galerie nese název "Mistr roku" a představuje výtvarníka, který v rámci daného roku vytvořil mimořádné počiny, které po právu došly vysokého ocenění. V případě "Masterpieces " se mistrem loňského roku stal brazilský výtvarník Gustavo Sazes, mezi jehož klienty najdeme takové metalové velečiny jako Machine Head, Morbid Angel, Epica, Sodom, Legion of the Damned, Sepultura, Exodus nebo Iced Earth. Zde narážíme na první českou stopu, jelikož Gustavo Sazes je též autorem vizualizace k aktuálnímu singlu "Metamorphosis" domácího uskupení Between The Planets, a rovněž k albu "Vzdálení" brněnských thrasherů Flowerwhile. Více z jeho tvorby si můžete prohlédnout zde.

Závěrem ještě podotkněme, že, jak ostatně sami můžete vidět v našem video listování, "Masterpieces" nejsou čistě obrázkovou publikací, jelikož každé dílo doprovází text, buď od samotného autora nebo od příslušné kapely, který přináší bližší informace o vzniku toho kterého vizuálu a taktéž o významu toho, co zobrazuje

Tak enjoy a příště zalistujeme v dalších dvou galeriích!