Vážení přátelé, vítejte u druhého dílu našeho zpravodajství stran chystaného českého vydání třetího dílu blackmetalové série z pera Dayala Pattersona "Kult nikdy nezemře". Dnes nás čeká vizuální pojetí knihy a dále něco blíže k jejímu obsahu.

Tak tedy předně vám tímto představujeme obálku českého vydání! Tato pochází, stejně jako v případě "Evoluce kultu" a "Předehry ke kultu", z naší interní grafické dílny a svým provedením logicky navazuje na své předchůdce, aby bylo jasné, že všechna tři díla k sobě jednoznačně patří.


Co se obsahu týče, "Kult nikdy nezemře" nabízí následujících 19 kapitol rozdělených do tří částí o celkovém rozsahu 240 stran:

Část první: Opět v Norsku / Satyricon a příběh labelu Moonfog / Manes / Kampfar / Solefald / Wardruna - výhonky magických blackmetalových kořenů / Theodor Kittelsen a blackmetalová estetika

Část druhá: Polský black metal / Xantotol / Mastiphal / Arkona / Evilfeast / Mgła a Kriegsmachine

Část třetí: Depresivní black metal / Strid / Bethlehem / Silencer / Forgotten Tomb / Total Negation

Závěrem ještě poznámku k názvu knihy. Při pohledu na obálku vás pravděpodobně napadne otázka proč celý podtitul zní "Kult nikdy nezemře - díl první" když se přeci jedná o třetí svazek celé ságy? Pro odpověď se musíme vrátit k našim hovorům s Dayalem, které se odehrály krátce po vydání prvních dvou dílů (a které najdete na YouTube kanálu MetalGate). Právě tam totiž zaznělo, že "Kult nikdy nezemře" má do budoucna fungovat jako svým způsobem série uvnitř série, jejímž dlouhodobým cílem je "postupné skládání úplného obrazu blackmetalového hnutí a jeho různých podob, odnoží a variací." Nejedná se tedy o chybu, nýbrž o autorův záměr, v němž "Kult nikdy nezemře" dočká dalších budoucích inkarnací s jiným pořadovým číslem.

Tak enjoy a více zase příště!