Vážení přátelé, je tady druhá organizační anonce nadcházejícího třináctého ročníku naší/vaší domácí metalové veselice. Dnes se zaměříme na občerstvení, konkrétně na zlatavý mok, jelikož také letos uvařil náš generální partner Primátor pro festival speciální várku American Pale Ale. Znalci samozřejmě budou vědět, pro všechny ostatní nebude od věci si připomenout, o co se jedná. 

APA - svrchně kvašený, voňavý a osvěžující, vysoce pitelný American Pale Ale. Výsledkem správné kombinace sladů z ječmene, pšenice a ovsa je světlý, nefiltrovaný přirozeně zakalený ejl, který svou výraznou vůní citrusových plodů upoutá vaši pozornost. Střední tělo a příjemnou hořkost podtrhuje výrazné aroma pestré palety chmelových odrůd.

Chmelení na varně variací Northern Brewer (UK), Triskel (F) a Chinook (USA) je postaveno na pinii, limetce a mátě, postupně se prolíná s tóny květin a tropického ovoce a závěrem dominuje příjemná vůně grapefruitu. Květinovou chmelovou esenci a intenzivní citrusovou chuť podtrhne studené chmelení osvědčenými odrůdami Citra(USA) a Kazbek (CZ). Vyvážený chmelový a sladový profil vás bude lákat k dalšímu napití.

PRIMÁTOR APA vás prostě bude bavit, ať už jako osvěžující pivo na rychlou žízeň nebo jako skvělý ejl pro nekonečné objevování světa pivních chutí a vůní. A nutno podotknout, že loni se po něm jenom zaprášilo, takže letos nepromeškejte!

Samozřejmě dále si na čepu budete moci dopřát obvyklou Primátorskou klasiku, tedy světlé výčepní pivo Antonínsvětlý a tmavý ležákpšeničný Weizenbier (ověnčený titulem nejlepšího piva světa dle londýnských World Beer Awards), Primátor nealko, a chybět nebude ani oblíbená malinovka

Tak na zdraví!